Grene Kirkegård

På Grene Kirkegård har vi hos WAD landskabsarkitekter tilgodeset et behov for udvidelse. Derfor har vi inddraget et stykke nærliggende jord naturligt i det eksisterende kirkegårdsanlæg.

Kirkegårdsanlægget består af tre dele: det oprindelige kirkegårdsanlæg, parkkirkegården og den nye naturkirkegård.

Med udgangspunkt i den eksisterende grussti i parkafdelingen er der etableret en let slynget sti, der leder ud på den nye naturkirkegård. Bunden i denne naturafdeling består hovedsageligt af det eksisterende tæppe af naturgræsser og vilde urter. På udvendig side af stendige og hæk løber en kirkesti, der med sine drejninger og retningsskift skaber rum for at sætte sig på en bænk og nyde udsigten.

Som bindeled mellem parkafdelingen og den nye naturafdeling fungerer et nyt halvcirkelformet ankomstrum. Muren er specialdesignet til at virke let og luftig. De tilhørende låger er udformet lette, hvor lys og skygge skaber flotte mønstre på belægning og låge. Lågen er inspireret af åens forløb, vandblink og fiskemotivet. Svingningerne af tremmerne får porten til at bølge og minder om glimtet af fiskefjell og solskin i bølgerne.

Fakta

Udvidelse af kirkegård
Sted:
Grene

Bygherre:
Grene Menighedsråd

Tidsramme:
2011

Kontakt

MARTINA RAHKONEN

martina@wadlandskab.dk

 

Landskabsarkitekt MAA MDL

Partner, Direktør

M. 61 46 27 80